keyvisual

Interessante links

GESCHIEDENIS

V.Z.O.D

VZOD bestaat al vanaf 1900 en heeft een rijke historie in Brunnepe. Brunnepe was een dorp van boeren en vissers, die natuurijs als geen ander waardeerden.

Toen VZOD 100 jaar bestond is er een boek gemaakt met vele foto's en herinneringen.

Dit boekwerk is te koop voor € 5,- (exclusief verzendkosten) en kan op verzoek worden toegzonden.

De eerste kortbaan wedstrijd werd gehouden op de stadsgracht van Kampen en pas in 1933 kreeg VZOD de beschikking over een eigen ijsbaan.

In 1950 verhuisde de club naar de huidige lokatie aan de Beneluxweg 88.

Het huidige clubgebouw is tot stand gekomen omdat we een deel van de baan af hebben gestaan voor de bouw van de seniorenflat Baanzicht. Het vorige clubgebouw moest worden gesloopt. De baan werd iets kleiner maar breder en we kregen er een fraai clubhuis voor terug. Vele vrijwilligers waren behulpzaam bij de bouw en hebben menig uurtje hard gewerkt om het nieuwe gebouw te realiseren.